NIEUWS

Vergoedingen ergotherapie 2019

 

Vergoeding basisverzekering

Vanuit de basisverzekering hebben alle verzekerden recht op de vergoeding van tien uur ergotherapie per jaar.

Boven deze tien uur zijn de kosten voor eigen rekening, tenzij er een aanvullende dekking is (klik op de link Vergoedingen ergotherapie 2019 ). De kosten van ergotherapie vallen daarnaast onder het verplichte eigen risico, behalve voor kinderen tot 18 jaar. Het eigen risico van de ouders wordt dan niet belast.

Een aanvullende zorgverzekering vergelijken voor ergotherapie kan door middel van onderstaande vergoedingstabel per verzekeraar. Deze vergoeding komt als aanvulling op de vergoeding vanuit de basisverzekering. Meer informatie over de aanvullende vergoedingsmogelijkheden lees je hieronder.

Vergoeding aanvullende verzekering

Als de dekking vanuit de basisverzekering niet genoeg is, bestaat er de mogelijkheid om een aanvullend ziektekostenpakket af te sluiten met dekking voor extra behandeluren ergotherapie. Let er wel op dat zorgverzekeraars voorwaarden kunnen stellen aan de vergoeding. Zo wordt ergotherapie tot 18 jaar over het algemeen beter gedekt dan ergotherapie boven 18 jaar. Verder is het belangrijk om te melden dat bij vergoeding van ergotherapie uit de aanvullende verzekering, het eigen risico niet wordt belast.

De basisverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per jaar. 

De site Independer geeft inzicht in de vergoedingsmogelijkheden vanuit de aanvullende verzekering. Dat betekent dat de maximale vergoeding in de tabel aangeeft wat het aantal uren aanvulling is bovenop de 10 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. 

Klik op de onderstaande link voor een overzicht van vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars.
Vergoedingen ergotherapie 2019

Wereld Ergotherapie Dag 27 oktober 2018

WED-bezoek 18 okt Kinderergotherapie Utrecht 2_1


Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Stuur een mail naar info@kinderergotherapieutrecht.nl